Meedoen Minimaliseren

Zoekgebieden
Om de gebieden binnen Noord-Brabant waar weinig informatie is over het voorkomen van vissen in beeld te brengen is een zoekkaart gemaakt. Hierop kun je zien in welke kilometerhokken onvoldoende informatie over de aanwezige vissoorten bekend is.

Viswaarnemingen doorgeven
Het waarnemen van vissen kan op verschillende manieren: met een schepnet, de hengel, snorkelend/duikend, of op zicht (’s nachts met een zaklamp). Iedere waarneming is welkom! Het doorgeven van waarnemingen gaat het makkelijkst via één van de online invoermodules: telmee.nl, waarneming.nl, mijnvismaat.nl (voor hengelvangsten). Klik op een invoermodule naar keuze aan de rechterzijde van deze pagina om je waarnemingen in te voeren. De bruikbaarheid van je waarnemingen voor trendberekeningen neemt hierbij toe als je ook de waarnemingsmethode doorgeeft.

Activiteiten in groepsverband
Ben je een beginner in het herkennen van vissen of vind je het leuk om samen met anderen op op pad te gaan? Ga dan mee met één van de excursies. In de landelijke agenda kun je zien wanneer en waar deze georganiseerd worden. Je kunt je ook aansluiten bij de vissenwerkgroep Noord-Brabant of IVN Laarbeek

spacer
dummy